Struvisan

Preventie van struvietstenen
Struvisan 100 ml (1 Stuk)
1 Stuk, 100 ml
11,00 €
€ 110,00/l
incl. btw, excl. verzendkosten
Struvisan 100 ml (1 Stuk)
Struvisan 100 ml (1 Stuk)
Struvisan 100 ml (1 Stuk)
Struvisan 100 ml (1 Stuk)

Struvietstenen zijn de meest voorkomende urinestenen bij honden en katten.

Beschrijving

Struvietstenen vormen zich in de blaas en kunnen in de urinebuis gespoeld worden, waar ze pijn en verstopping van de urinebuis veroorzaken.

Vooral katers hebben er last van door hun lange en dunne urinebuis. Struvietstenen staan bekend als infectieuze stenen omdat een infectie met urease-producerende bacteriën de pH-waarde van de urine alkalisch maakt.

De eerste tekenen van een ontsteking of gedeeltelijke verstopping van de blaas zijn bloed in de urine en vaak en gespannen plassen. In dit geval is het essentieel om een dierenarts te raadplegen.

De oorzaken en risicofactoren voor de vorming van struvietstenen variëren sterk. Ze variëren van infecties van de urinewegen, erfelijkheid en voedingsfouten tot onvoldoende waterinname.

Om te helpen bij het oplossen en voorkomen dat struvietstenen opnieuw verschijnen, is het aan te raden om de dieren Struvisan te geven vanwege de urineverzurende eigenschappen. De pasta wordt gemakkelijk geaccepteerd door de dieren.

Struvisan kan tot zes maanden gevoerd worden. Het wordt aanbevolen om voor gebruik advies in te winnen bij een dierenarts.

Om de vorming van struvietstenen te voorkomen, is het voldoende om de pH-waarde van de urine onder de 7 te brengen. Een waarde onder 6,5 heeft al een oplossend effect.

Duurzaamheid

Nadat de pasta voor de eerste keer is gebruikt, is het product maximaal zes maanden houdbaar.

Samenstelling

Samenstelling

Plantaardige bijproducten, oliën en vetten, gist, dextrose, vlees en dierlijke bijproducten, DL-methionine, vitamine E, vitamine C.

Analytische componenten

18,5% ruw eiwit, 30,0% ruw vet, 0,3% ruwe celstof, 2,0% ruwe as, 22,0% vocht, 8,0% DL-methionine, 1,8% zwavel, 0,6% chloriden, 0,6% kalium, 0,2% fosfor, 0,0% magnesium, 0,0% calcium, 0,0% natrium.

Additieven (per kg)

Vitamine E (α-tocoferol) 275 mg, vitamine C (ascorbinezuur) 880 mg, DL methionine 80.000, geconserveerd met EU-toevoegingen

Voedingsadvies

Afhankelijk van gewicht en behoefte.
Voor katten: 2-3 porties.
Voor honden: 5-10 porties.

1 x drukken op de doseerkop komt overeen met één portie, d.w.z. ca. 2g.
Apart van de hoofdmaaltijd voeren.

Opmerkingen

Voedingssupplement voor honden en katten
Tube met 100ml

Struvisan

Preventie van struvietstenen
1 Stuk, 100 ml
11,00 €
€ 110,00/l