Erfahrungsbericht

Onderweg met het noodrantsoen

Wij geven al jaren natvoer voor honden en katten. Voor onze kleine hond (3,3 kg) kopen we thuis altijd de 810g-blikken en vriezen die in porties in, omdat deze maat het goedkoopst is. Voor onze jaarlijkse fietstochten van 3-6 weken met tent en fietstassen zijn de kleine 200g-blikken ideaal, omdat we onderweg geen koelmogelijkheden hebben.

Nu wilde ik de kleine blikjes bestellen voor onze komende fietstocht en kreeg echt grote ogen van het nieuwe gevriesdroogde "noodrantsoen".

WAT EEN GENIALE UITVINDING 😃

Omdat we voorzichtig moeten zijn met ons pakgewicht, besparen we ongeveer 2 kg op een fietstocht van 3 weken. 👌🏻

Nu maakten we ons zorgen of onze hond het geweekte voer wel zou eten en ik wendde me vol vertrouwen tot mijn consulente, mevrouw Möller, die me veel hoop gaf dat onze hond het voer hoogstwaarschijnlijk zou accepteren.

Onze kleine pelsneus was helemaal niet kieskeurig bij de eerste voeding en staarde gefixeerd naar de etensbak. Grote vreugde aan onze kant. Proost. 🥳

Ik moet nog een beetje sleutelen aan de rantsoenering, want ze had haar eten twee keer niet op en na wat gepieker realiseerde ik me dat ik een fout had gemaakt met het aantal grammen. In plaats van 20g kreeg ze 25g en dat was te veel voor haar aangezien ze ook de hele dag droogvoer eet. Met de kleine portie van 80g natvoer die ze normaal krijgt, maakt 5g van het noodrantsoen een groot verschil. Een ander voordeel is dat ze stopt met eten als ze vol zit. Dat doet ze ook met het blikvoer. We zijn in ieder geval blij dat het voer beschikbaar is en dat onze kleine het accepteert.

En de prijs is niet duurder dan de kleine blikjes van 200 g.

En de nieuwe aardappelvlokken zijn ook heerlijk. Ze krijgt er een eierlepel doorheen gemengd, omdat ze de neiging heeft mentaal overspannen te zijn en aardappelen de afgifte van serotonine zouden stimuleren en haar van binnen ontspannen. Ik weet niet of het echt de kip en aardappelen zijn of meer de training door sensibilisatie. Maar de gedachte dat het eten hieraan bijdraagt stelt me gerust 🙈😅

Een supergroot assortiment levensmiddelen van Anifit.

Bedankt voor deze 🙏🏻👏🏻

Dit ervaringsverslag is automatisch vertaald.