Erfahrungsbericht

Ervaringsverslag van een fokker

Elke Kraemer

"Wat geef ik mijn hond te eten?" Dit is een vraag die miljoenen huisdiereigenaren zichzelf stellen. Maar de juiste vraag zou zijn"Hoe geef ik mijn huisdier de juiste voeding?"!

Elke fabrikant van dierenvoer beweert "het beste voer" te hebben. Sommigen beweren dat droogvoer de gezondste oplossing is, anderen zweren bij barfen en weer anderen zweren bij hun natvoer. Dus hoe doe ik het goed? We willen allemaal het beste voor onze viervoeters. Hoe vind je je weg in het enorme aanbod van producten met al hun perfecte marketingstrategieën?

Een goede vriendin zei ooit tegen me:"Zet je gezond verstand aan!" Ze is Oostenrijkse en ik hou gewoon van deze uitdrukking. Het is een uitdrukking die ik graag gebruik in mijn consulten omdat hij zo waar is.

Als we onze hersenen aanzetten, realiseren we ons al snel dat onze honden afstammen van wolven en carnivoren zijn. Ze werden meer dan vijftienduizend jaar geleden gedomesticeerd - een korte periode in de loop van de evolutie, die in het geval van hondachtigen ongeveer tien miljoen jaar in beslag nam, waarin de anatomische en fysiologische kenmerken van een soort zich ontwikkelden. Zelfs als het uiterlijk van de hond aanzienlijk is veranderd ten opzichte van zijn voorouder en we in staat zijn om kleine of grote honden, honden met lang of kort of krullend haar, of met dikke of smalle hoofden te creëren door te fokken. Eén ding is echter altijd onveranderd gebleven, namelijk de fysiologische kenmerken die de soort definiëren, in het bijzonder het spijsverteringskanaal.

Daarom moeten we zo dicht mogelijk bij de prooi blijven, want zo krijgt onze hond alle voedingsstoffen die hij nodig heeft.

Ik fok al bijna 20 jaar honden. Jarenlang bereidde ik zelf de rantsoenen voor mijn dieren, omdat geen van de leveranciers aan mijn hoge voedingseisen kon voldoen. Het was een zeer tijdrovend proces omdat ik zelf de voedingsbehoeften en het rantsoenontwerp moest berekenen.

Vandaag de dag is het gemakkelijker en veiliger. Ik leerde Anifit kennen in 2001. Een voeding die aan mijn eisen voldeed. Ik voer mijn honden en puppy's nu al bijna 14 jaar met Anifit diervoeding en heb mijn rekenmachine weer opgehangen :-)

Als mijn puppykopers me de vraag stellen: Mevrouw Kraemer wat moet ik voeren? Ik wil dat mijn kleintje(s) het goed hebben, gelukkig kan ik dan Anifit aanbevelen. Want Anifit bevat alles wat qua voeding nodig is voor de groeifase en ontwikkeling.

Want één ding is zeker: voedingsfouten kunnen NOOIT goed!!!! gemaakt worden. Tekorten of zelfs overvoeding veroorzaken of bevorderen ernstige ziekten. Daarom kan ik alleen dit aanraden: Sluit geen compromissen op het gebied van voeding. Laat je niet misleiden door de industrie - zelfs mijn poedels zijn kleine wolven :-) en hebben geen speciaal poedelvoer nodig.

Meer dan tien jaar gezonde, gelukkige dieren fokken is voor mij voldoende bewijs.

Ik wens je veel plezier met je trouwe viervoeter en een lang en gelukkig leven samen.

Met vriendelijke groet, Elke Kraemer

Dit ervaringsverslag is automatisch vertaald.