Erfahrungsbericht

Het succesverhaal van een afgedankte fokhond

 

 

 

 

Wat heeft dit met ANIFIT te maken?

Nou, ik heb mijn eigen honden sinds 1985, ik reisde veel en de honden gingen met me mee, dus het was me duidelijk dat alleen droogvoer (vlokken-vleesmix) een optie was als basisvoeding en dan, als tijd en plaats het toelieten, ook vers voer.

Tijden veranderen, voedselsamenstellingen ook en in oktober 2014 met onze Engelse bulldog Harika van "Retriever in Not" (vrijheid voor honden) realiseerden we ons al snel dat het niet meer zo makkelijk is om goede kwaliteit voeding te krijgen... zelfs niet vers... we hebben toen gedaan wat velen doen...

Verschillende soorten blikvoer geprobeerd (duur): de hond raakte opgeblazen, stonk uit de keel, verloor haar (haar witte vacht werd rood, zoals vaak gebeurt bij Westhighland White Terriers), papperige uitwerpselen die konden wedijveren met een olifant.

Droogvoer: het opgeblazen gevoel werd minder, de hoeveelheid ontlasting werd meer en nog papperiger en Harika kwam nog steeds niet aan (20 kg schouderhoogte van 43 cm met uitstekende ruggengraat en zichtbare ribben ondanks haar overmatige rimpels, helaas zijn er geen foto's die dit goed laten zien).

Zoals het aan de bovenkant binnenkwam, kwam het er aan de onderkant weer uit...
Wat ik ook probeerde, de hond reageerde prompt, vaak met diarree.
In januari van dit jaar herinnerde ik me dat ik in mei 2014

Ludwina Roth en ik hadden nog de flyer van de ANIFIT show in Vechta...(ik had toen nog geen nieuwe hond en natvoer was in mijn ogen sowieso onpraktisch!!!)
Dus ik stuurde gewoon de flyer op en ze nam meteen contact op ... maakte een afspraak en toen was er de "proefmaaltijd" voor Harika ... Ik was nog steeds niet overtuigd, want ik ben iemand die overtuigd moet worden door resultaten.

Dus heb ik het bijltje erbij neergegooid, de plotseling "hoge" voerkosten geaccepteerd en ben ik begonnen met het ANIFIT-experiment... Ik heb er alles over gelezen, de aanbevelingen voor de omschakeling opgevolgd en kon me met vragen altijd wenden tot mevrouw Roth, die altijd voor me klaarstond als een competente, praktische en geduldige contactpersoon. Hartelijk dank daarvoor!

Resultaat: de verandering was het waard!!! Harika is nu met 24 kg een bulldog zoals ze in het boekje staat: de vacht glanst, ze is slank maar vol, stinkt niet meer achter en voor, haar bewegingen zijn soepel en ze heeft een elastische gang, is over het algemeen beweeglijker en alerter, dat zelfs het pleeggezin waar Harika eerst was, heeft geconstateerd dat Harika het geweldig heeft gemaakt ...

Met natvoer op reis: het is gewoon een kwestie van plannen, als ik een week weg ben met de hond, pak ik het voer voor de hele week in. De groenten die Harika extra krijgt, kook ik in potjes, omdat ik op mijn werk geen koelmogelijkheden heb...dat is 30 minuten extra per week...belachelijk...

In een notendop: ik ben overtuigd door het resultaat!!! en door de competente ondersteuning van jullie gespecialiseerde adviseur Ludwina Roth, die (zelfs ongevraagd) steeds van tijd tot tijd informeert hoe het met de voeding gaat en of het nog goed gaat met de hond etc. Voor mij staat en valt mijn loyaliteit aan het product ten eerste bij het product zelf en ten tweede bij de contactpersoon ter plaatse. Over beide zijn we meer dan tevreden.

Een kleine kanttekening voor iedereen voor wie lekker eten te duur is: zolang je nog geld hebt om weg te gooien, te roken, te drinken, onnodige autoritten te maken, enzovoort, kan het eten voor de wezens die aan ons zijn toevertrouwd niet te duur zijn!

Met vriendelijke groeten

Antje Hansen met de buldoggen Harika en Maxa

Dit ervaringsverslag is automatisch vertaald.