Biest

Rijk aan immuunfactoren
Biest 50g (1 Stuk)
1 Stuk, 50g
18,20 €
€ 364,00/kg
incl. btw, excl. verzendkosten
Biest 50g (1 Stuk)
Biest 50g (1 Stuk)
Biest 50g (1 Stuk)

Colostrum, ook wel eerste melk of biest genoemd, is de eerste substantie die na de zwangerschap door de borstklieren van zoogdieren wordt geproduceerd en via de tepels wordt uitgescheiden.

Beschrijving

Colostrum bevat eiwitten, enzymen, vitaminen, mineralen, groeifactoren, aminozuren en antilichamen geproduceerd door de moeder (IgM, IgA, IgG), net als de melk die later wordt geproduceerd, maar soms in hogere verhoudingen. Dit versterkt het kind of jonge dier en ondersteunt zijn immuunafweer. Het vetgehalte in colostrum is lager dan in melk.

Colostrum ondersteunt het lichaam daarom op de volgende niveaus:

  • Als krachtig infectiewerend middel beschermt colostrum de pasgeborene eerst tegen de ziektekiemen om hem heen. Twee derde van de cellen in colostrum zijn witte bloedcellen. Deze leukocyten produceren antilichamen die verantwoordelijk zijn voor het neutraliseren van virussen en bacteriën die de baby tegenkomt.
  • Het is rijk aan"goede bacteriën" zoals Lactobacillus bifidus, en neemt actief deel aan de goede ontwikkeling van de darmmicrobiota. Het verbetert ook de algemene spijsverteringsfunctie.
  • Door het hoge gehalte aan immunoglobuline A (IgA) is colostrum een echte booster voor het immuunsysteem.
  • Het bevat vetzuren, vooral vetzuren met een lange keten, vitaminen en mineralen (magnesium, dat een positief effect heeft op het hart- en vaatstelsel en de botten, evenals zink en koper, die de immuniteit helpen verbeteren) en vormt zo een echte reserve aan voedingsstoffen en energie.

Samenstelling

Samenstelling

Gepasteuriseerde, gedroogde runderbiest van de eerste melkbeurt

Analytische componenten

46 % eiwit (waarvan ongeveer 38 % immunoglobulinen*), 23 % vet, 0 % ruwe celstof, 5 % ruwe as, 5 % vocht, 20 % NfE (~koolhydraten)

*Colostrum is een natuurproduct, de analysewaarden zijn onderhevig aan natuurlijke schommelingen.

Voedingsadvies

Voeg ongeveer 3 gram poeder toe aan het voer per 10 kilo lichaamsgewicht per dag.

(= een afgestreken theelepel)

Opmerkingen

Aanvullende voeding voor honden en katten
Blikje met 50g

Biest

Rijk aan immuunfactoren
1 Stuk, 50g
18,20 €
€ 364,00/kg